el en

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί
μας μέσω e-mail ή τηλεφωνικά:

Address: Palio - Kavala, 64006

Tel.: (+30) 2510-441902, 441201

Fax: (+30) 2510-442782

Email: info@villaromantica.gr

Location: Map

Weather in Palio on

Καβάλα
Η αρχοντική πόλη της Καβάλας απέχει μόλις 6 χλμ. από την Villa Romantika. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότηα σε μόλις 10 λεπτά να επισκεφθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, το κάστρο, το παλιό υδραγωγείο (καμάρες) αλλα και το σύγχρονο και πλούσιο σε καταστήματα εμπορικό κέντρο της πόλης.
Αποικία Θάσιων, η ιστορία της ξεκινάει από τους αρχαίους χρόνους τότε που το λιμάνι της ακτινοβολύσε στο Βόρειο Αιγαίο. Το κάστρο και η παραδοσιακή συνοικία της Παναγίας, οι καπναποθήκες και τα διατηρημένα Νεοκλασικά κτίρια που λειτουργού σήμερα ως εμπορικά κέντρα και στέκια πολιτισμού συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον. Σήμερα η Καβάλα είναι μια συγχρονη πόλη 80.000 κατοίκων που μπορεί να σας προσφέρει πλήθος από υπηρεσίες και δυνατότητες. Διαθέτει το ένα από τα πέντε μητροπολιτικά αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδος γεμάτο σε θησαυρούς από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πνευματικά κέντρα και κινηματογράφους, πλήρη αγορά, διοικητικές υπηρεσίες και ένα μεγάλο αριθμό από ελληνικές και ξένες τράπεζες. Για την νυχτερινή σας διασκέδαση φροντίζουν τα καφέ μπαρ στο γραφικό λιμανάκι της πόλης, τα παραθαλάσσια beach bar στο Παλιό και της Ηρακλείτσα, η ψαροταβέρνες στα Σφαγεία και πλήθος αλλα μικρα ή μεγάλα μαγαζιά για όλες τις απαιτήσεις.


Παραλίες
Η πόλη της Καβάλα διαθέτει παραλίες σπάνιας ομορφιάς. Στα ανατολικά του νομού, η Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής μοιάζει με εξωτικό τοπίο καθώς εισχωρεί στο Αιγαίο. Μέσα στη πόλη συναντάτε το Περιγιάλι, την Καλαμίτσα και λίγο πιο μακρυά τον Μπάτη, την Τόσκα, και το Παλιό στα δυτικά της πόλης. Εύκολη πρόσβαση υπάρχει επίσης για τη Νέα Ηρακλείτσα, τη Νέα Πέραμο, την Ακτή Μυρτόφυτου, την Αλμύρα, τους Αμμόλοφους και το Ορφάνι.


Φίλιπποι
Κατά την παραμονή σας στην Villa Romantika εκμεταλευτήτε το χρόνο σας για μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης των Φιλίππων. Το 356 π.Χ. ο πατέρας του Μ. Αλέξανδρου, Φίλιππος ο Β΄ καταλαμβάνει τις Κρηνίδες, μεγαλώνει την πόλη και της δίνει το όνομά του. Εγκαθιστά βασιλικό νομισματοκοπείο το εκμεταλεύεται τα κοιτάσματα χρυσού του Παγγαίου όρους και η πόλη γνωρίζει ανάπτυξη. Το 168 π.Χ. οι Φίλιπποι υποτάσσονται στους Ρωμαίους. Η ύπαρξη χρυσού όμως στο Παγγαίο και ο τρόπος παράδοσης της πόλης στα χέρια τους τους αναγκάζει να δώσουν μεγάλα προνόμια στην πόλη και αυτή να συνεχίσει να αναπτύσεται και να ακμάζει. Το 42 π.Χ. έξω από τα τείχει της πόλης γίνεται η περιώνυμη από την κοσμοιστορικής σημασίας μάχη των Φιλίππων, η μάχη μεταξύ των Δημοκρατικών Ρωμαικών δυνάμεων και των αντίστοιχων οπαδών της Αριστοκρατείας που είχε σαν αποτέλεσμα την επικράτηση των τελευταίων και παράλληλα σήμανε το τέλος της Δημοκρατική Ρώμης και την απαρχή της Ρωμαικής Αυτοκρατορείας.
Στο χώρο αυτό μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ερείπια από 3 παλαιοχριστανικές εκκλησίες, ίχνη της Εγνατίας οδού (του δρόμου που ένωνε την ανατολή με τη δύση), την Ρωμαική αγορά (forum), την Ακρόπολη, το θέατρο, το επισκοπείο και ένα πλήθος από αλλά εξίσου σημαντικά κτίρια. Στο μουσιακό χώρο ο οποίος βρίσκεται παρακείμενος του αρχαιολογικού μπορείται να δείτε αξιόλογα δείγματα της λαμπρής εκείνης εποχής. Η συλλογή του περιλαμβάνει μαρμάρινα αγάλματα, πλήθος αγγείων που χρονολογούνται από το 4.500 π.Χ. και μια απίθανη σειρά νομισμάτων που καλύπτουν όλο το χρονολογικό φάσμα από την αποίκηση της περιοχής από τους Θασίτες μέχρι τους μεταβυζαντινούς χρόνους.


Λυδία
Η ιστορική αυτή πόλη της Αρχαίας Ελλάδας θα γίνει παγκόσμια γνωστή και για ένα ακόμη σημαντικό λόγο. Στο δρόμο που χάραξε ο Ιησούς Χριστός από εδώ θα περάσει ο Απόστολος Παύλος μαζί με τους μαθητές του Σίλα και Τιμόθεο και θα βαφτίσει εδώ την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης στις όχθες του ποταμού Ζυγάκτη, τη Λυδία. Στον αρχαιολόγικο χώρο μάλιστα διατηρούνται τα ερείπια μία δεξαμενής όπου λέγεται ότι αποτελεί και την φυλακή του Αποστόλου όταν οι Ρωμαικές αρχές του τόπου θέλησαν να ανακόψουν την διδασκαλία του.Κατά την περιήγηση σας στην περιοχή μην αμελήσετε τα μοναστήρια που είναι εγκατεστημένα στις πλαγιές του Παγγαίου όρους, με πιο φημισμένο αυτό της Εικοσηφοίνισας, γυναικείο μοναστήρι το οποίο κάθε χρόνο δέχεται πλήθος επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πολλές πιστές γυναίκες αφιερώνουν μεγάλα διαστήματα από τη ζωή του προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην ιερά Μονή.


Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη
Η λιθολογική σύσταση του Φαλακρού όρους (ασβεστόλιθοι) και η κλειστή λεκάνη του Κάτω Νευροκοπίου που βρίσκεται βορειότερα συντελούν στην απορρόφηση των υδάτων της βροχής και των χειμάρρων. Τα νερά αυτά στην διαδρομή τους δημιουργούν έναν επιμήκη αλλά όχι ευθύγραμμο καρστικό αγωγό που είναι το σπήλαιο. Η μορφολογική μελέτη του σπηλαίου έδειξε ότι κατά μήκος του κύριου άξονα ανάπτυξης του έχουν σχηματιστεί διευρύνσεις (αίθουσες) και στενώματα (σιφώνια), σταλακτικός διάκοσμος, ο οποίος μειώνεται από την είσοδο προς το εσωτερικό, και λίγοι λόγω της ροής των υδάτων σταλαγμίτες, οι οποίοι αναπτύσσονται συχνά πάνω σε πεσμένους βραχόλιθους. Ο πυθμένας του σπηλαίου καλύπτεται από αποθέσεις ιλύος, αργίλου και άμμου, των οποίων το πάχος είναι πάνω από 10 μέτρα. Ο σημερινός επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στα 500 πρώτα μέτρα του μοναδικού αυτού φυσικού μνημείου.


Παγγαίου & Φαλακρού Ορους
Η ιστορία του τόπου είναι στενά συνδεδεμένη με την ύπαρξη του Παγγαίου Όρους. Οι φλέβες χρυσού που βρίσκονται στα εγκατά του υποχρέωσαν όλους τους κάτοικους να του φερθούν με σεβασμό και να παλέψουν για την αξιοποίηση του. Σήμερα στις καταπράσινες πλαγιές του βουνού βρίσκονται πολλά Μοναστήρια με συνεχεί λειτουργία άνω των 1000 χρόνων. Παράλληλα τόσο αυτό όσο και το Φαλακρό Ορος που βρίσκεται απεναντί του γνωρίζουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Στις πλαγιές του Παγγαίου δημιουργήθηκε το Δασικό χωριό, ιδανικός τόπος αναψυχής και περιήγησης. Το χιονοδρομικό κέντρο στις κορυφές του Φαλακρού Ορους από την άλλη θα ανταμείψει τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.


Θάσος
Απέχοντας μόλις μισή ώρα με το καράβι και με δρομολόγια που εκτελούνται κάθε μια ώρα η Θάσος αποτελεί μοναδική πρόταση για μονοήμερες κάθε μια ώρα η Θάσος αποτελεί μοναδική πρόταση για μονοήμερες εκδρομές. Ο δασικός πλούτος της σπάνια συναντίεται στα νησιά του Αιγαίου. Σε κάθε σημείο του νησιού η ομορφιά της φύσης και οι παραλίες αποτελούν για τον επισκέπτη πρόκληση αισθήσεων και απόλαυσης. Παραλίες αμμώδεις ή με ψιλό βότσαλο παραμένουν πάντα η πρώτη επιλογή των χιλιάδων επισκεπτών που την επισκέπτονται. Λιμένας, Σκάλα Ποταμιάς, Αλυκή, Αστρίς, Ποτός, Πευκάρι, Λιμενάρια, Σκάλα Μαριών, Σκάλα Καλλιράχης, Σκάλα Σωτήρος, Πρίνος, Ραχώνι οικισμοί με ξεχωριστή φυσιογνωμία δίπλα στις καλύτερες παραλίες.